بی ادبی، بی سوادی و فحاشی وزیر امور خارجه، اردشیر زاهدی


13 مرداد 1397


شماره : 20/12214 ه‍ 5 تاریخ : 47/3/26
از: 20 ه‍ 5
به: 322
موضوع: وزیر امور خارجه

 در چند شب پیش در منزل یکی از کارمندان وزارت امورخارجه عده‌ای از صاحبان مشاغل مختلف دولتی حضور داشتند. بحث‌های مفصلی به میان کشیده شد. من‌جمله اوضاع وزارت خارجه و این که وزیر فعلی آن (آقای مهندس اردشیر زاهدی) مرد بددهن و فحاشی است، بحث‌های زیادی نمودند و برای مثال گفتند:  چندی پیش آقای احمد اقبال را مأمور سفارت ایران در مراکش نمودند. ایشان به علت پیش‌آمد جنگ اعراب و اسرائیل در رفتن به مأموریت مسامحه و تعلل به خرج دادند. آقای زاهدی وزیر خارجه روی یادداشتی به قسمت مربوطه نگاشتند: حال که این دیوث (احمد اقبال) به مأموریت مراکش نرفت، دیوث دیگری را اعزام نمایید؛ که آقای احمد اقبال جریان را به اطلاع آقای دکتر منوچهر اقبال رئیس هیأت مدیره شرکت ملی نفت رسانیده و ایشان هم مراتب را در ترکیه به عرض شاهنشاه آریامهر رسانیده که آقای احمد اقبال معروض می‌دارد: تصور می‌کنم سفیر شاهنشاه آریامهر هیچ ‌وقت دیوث نخواهد بود! یا این که آقای زاهدی به معاونان خود در اطاق وزارت حرف‌های بسیار رکیک و مستهجن نثار می‌کند و آنها نیز مستأصل و از این قسمت عصبانی و ناراحتند. عقیده حاضرین بر این بود که مسلماً اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر خود از این وضع ناراضی و حتی از آقای زاهدی خوششان نمی‌آید، لیکن روی اصل قدرت‌هایی که معلوم نیست و ایشان (آقای زاهدی) بدان بستگی دارند، در پست خود باقی مانده‌اند. چون نه اطلاعات سیاسی دارند و نه اطلاعات اداری. حتی مهندس کشاورزی نیز نیستند- دیپلمه کشاورزی هستند- وزیر خارجه یک دفعه دیگر به حوزاوی می‌گوید در را (کلمات مستهجن) ضمناً آقای وزیر ذیل نامه رسمی وزارت‌خانه کلمه دیوث را با حرف (س) نوشته که سوژه‌ای به دست کارمندان داده است.
نظریه منبع: وزیر خارجه فاقد تحصیلات عالیه بوده (دیپلمه کشاورزی است) و این امر بدبینی کارمندان وزارت‌خانه که اکثراً دارای تیتر و عناوین تحصیلاتی عالی هستند، نارضایتی عجیبی به وجود آورده و کارمندان آن وزارت‌خانه معتقدند که نامبرده با این بی‌سوادی و بددهنی شایستگی احراز چنین منصب مهمی را نداشته و او را وابسته به (سیا) می‌دانند.
(آقای...
-قبلاً مفاد این خبر به عرض تیمسار ریاست معظم ساواک رسیده و مراتب امر در پرونده آقای زاهدی موجود است. به هرحال بررسی – بهره‌برداری موضوعی و انفرادی- یک نسخه نیز به آقای اسلام جهت درج در پرونده محصول ارائه شود. 28 / 4 / 47.

 
منبع: رجال عصر پهلوی، اردشیر زاهدی به روایت اسناد ساواک، صفحه 100 و 101، مرکز بررسی اسناد تاریخی، چاپ اول، سال 1378.








 
کلیه حقوق این پایگاه برای مرکز بررسی اسناد تاریخی محفوظ است.