رونمایی از کتاب «یادگار معنوی، حجت‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ مهدی مظاهری به روایت اسناد ساواک» در همایش تجلیل از پیشگامان انقلاب اسلامی استان اصفهان


14 اسفند 1401


همایش تجلیل از پیشگامان انقلاب اسلامی استان اصفهان در سالن همایش‌های صدا و سیمای مرکز اصفهان روز جمعه 14 بهمن 1401 برگزار شد. در این مراسم مدیرکل اطلاعات استان اصفهان در مورد فعالیت‌های مرکز بررسی اسناد تاریخی در کشور و خصوصاً منطقه اصفهان سخنرانی نمود و سپس از کتاب یادگار معنوی در شرح فعالیت‌های سیاسی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ مهدی مظاهری به روایت اسناد ساواک، که به همت مرکز بررسی اسناد تاریخی به زیور طبع آراسته شده است، با حضور معاون رئیس جمهور، استاندار و مسئولین استان و جمعی از پیشکسوتان رونمایی شد.

آقای سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان در این همایش اظهار داشت: ایام دهه فجر یادآور طلوع خورشید نورانی انقلاب در این مرز و بوم است و در این مسیر، پیشگامان انقلاب اسلامی و طلایه‌داران مبارزه با طاغوت نیز نقشی مؤثری داشتند.

وی با بیان این که دفاع مقدس محدود به هشت سال مبارزه برابر رژیم بعث نبود بلکه هنوز هم در دفاع مقدس قرار داریم، گفت: در این دفاع مقدس، سلاح ما جهاد تبیین است و در این مسیر باید تلاش کرد تا با حرکتی که دشمن از سال‌ها قبل برای آن برنامه‌ریزی کرده تا بتواند سرمایه این انقلاب یعنی جوانان را از ادامه مسیر مأیوس کند، مقابله کنیم.

استاندار ادامه داد: این که جمعیت پیشگامان انقلاب اسلامی در دوره‌ای که تمام دنیای استکبار به حمایت از طاغوت زمان اقدام کرده بودند به مبارزه برخاستند، جایگاه و منزلتی ویژه دارد و بزرگ‌تر از این مبارزه زمانی است که در ادامه مسیر برای حفظ، تنومند شدن و الگو شدن انقلاب در دوران دفاع مقدس و دوران‌های بعدی حضور مؤثر دارند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: یکی از وجوه پرداختن به روشنگری و تبیین برای جوانان، پرداختن به ترسیم شرایطی است که در دوران رژیم طاغوت در کشور داشتیم زیرا اگر این موارد را ترسیم نکنیم، هیچ‌گاه نمی‌توانیم قدر گوهری که خداوند به ما داده را بدانیم.

وی با تأکید بر اهمیت حضور پیشگامان انقلاب اسلامی میان جوانان، گفت: برای تبیین شرایط پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از مؤثرترین و کارآمدترین سلاح‌ها، حضور پیشگامان انقلاب اسلامی در مجامع مختلف آموزشی و دانشگاهی است تا آنچه که دیده‌اند را به زبان خودشان بیان و تبیین کنند و در این مسیر باید تمام امکانات‌مان را به میان آوریم تا این اتفاق مهم به سرانجامی موفق منتهی شود.

آقای سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور‌ نیز در سخنانی اظهار داشت: این که پیشگامان انقلاب اسلامی پس از گذشت نیم‌قرن همچنان در مسیر ولایت، امامت و ولایت‌فقیه ثابت‌قدم هستند و در دوران مختلف هزینه‌های آن را پرداخت کردند، نکته‌ای ارزشمند است هرچند شاهد برخی ریزش‌ها نیز بودیم.

حسینی افزود: جوانان و نوجوانانی که در فضای استبداد پیش از انقلاب حضور نداشتد، رقم خوردن تحولی بنیادین را درک نکردند، هر چند در حال حاضر کاستی‌ها و ضعف‌هایی وجود دارد و تا رسیدن به جامعه مطلوب فاصله وجود دارد اما از سمتی دشمنی‌های فراوانی با انقلاب ما وجود دارد.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور‌ با اشاره به شرایط موجود کشور در پیش از انقلاب اسلامی عنوان کرد: جهاد تبیین از زبان پیشگامان انقلاب اسلامی که شرایط پیش از انقلاب اسلامی را درک کرده‌اند، ضرورت دارد و باید این موارد برای نسل جوان تبیین شود.

وی خاطرنشان کرد: کشور ما علی‌رغم صادرات فراوان نفت و جمعیت آن زمان، از تمام جهات حتی در کشاورزی هم کاملاً وابسته بود و ۶۵ الی ۷۰ درصد مردم در روستاها زندگی می‌کردند درحالی که کمترین امکانات در آن وجود نداشت.

حسینی با تأکید بر لزوم مقایسه شرایط قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: باید دید در توسعه انسانی که مهم‌ترین عامل پیشرفت است چه تحولاتی رخ داده است.

معاون پارلمانی رییس جمهور ادامه داد: در این زمینه حداقل از ۷۰ کشور پیشی گرفته‌ایم و از سمتی سرعت پیشرفت‌های علمی ما ۱۱ برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی تصریح کرد: وضعیت کشور در موضوعاتی از جمله فناوری نانو، هسته‌ای، تسهیلات نظامی، ماهواره‌ها، ارسال موجود زنده به فضا، ساخت دریچه قلب، علوم ناباروری، ربات انسان‌نما، فناوری لیزر، فناوری فضایی، نیروگاه خورشیدی، تولید پودر استخوان، دکل‌های انتقال برق، داروی گیاهی ضد ایدز، واکسن کرونا، پیوند اعضا، علم ژنتیک و کشاورزی قابل مقایسه با گذشته نیست زیرا در گذشته عزم و اراده‌ای برای انجام این امور وجود نداشت و اگر هم بود اجازه آن را نمی‌دادند.

لازم به یادآوریست کتاب «یادگار معنوی، حجت‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ مهدی مظاهری به روایت اسناد ساواک» با همکاری دفتر حفظ و نشر آن مرحوم و این مرکز با شمارگان 1000 نسخه در سال 1400 چاپ گردیده و در تاریخ مذکور رونمایی شد.























 
کلیه حقوق این پایگاه برای مرکز بررسی اسناد تاریخی محفوظ است.